Blind Künstler (křest) + Barbora Hora (Grains)

pondělí 4. 12. 2023
začátek 20:00

Blind Künstler (křest)

Blind Künstler je kolaborativní projekt filmové hudby, který vznikl v létě roku 2023, zaměřený na produkci a instrumentální tvorbu Novozélanďana Rhyse Braddocka a českého saxofonisty, Tomáše Továrka. Jejich debutový koncert a křest alba se uskuteční 4. prosince v Kabinetu Múz, kde na bicí zahrají Erik Hajtmánek (Endemit) a na baskytaru Jan Uiberlay (VDYD). 

Album Blind Künstler vyjde na začátku prosince pod hlavičkou pražského vydavatelství Drug Me Records. Jeho křest proběhne 4.12. V Brně v Kabinetu MÚZ.

https://www.facebook.com/blindkunstler
https://www.instagram.com/blind_kunstler/

  

Barbora Hora (Grains)

Barbora Hora představuje neotřelou hybnou sílu na poli české singer/songwriter scény. Její hudbu tvoří dva rovnocenné elementy; minimalistické, ale do detailu promyšlené kytarové linky s autentickým vokálním projevem. Ve své zhudebněné poezii se interpretka skrze citlivou feministickou optiku zaobírá nečekanými úskalími každodenního života.

Barbora Hora k aktuální nahrávce Grains (demos from the hill):

V minulých týdnech jsem na svůj telefon nahrála několik ukázek ze zkušebny. Zatímco stále pracuji na svém LP (dokončují se detaily, mix snad udělá můj drahý přítel), chtěla jsem najít jiný a intuitivnější způsob tvorby/vydávání hudby. Může to být vnímáno jako amatérské, ale to mi fakt nevadí :)

Posledních pár měsíců jsem byla extrémně zaneprázdněná a nezdá se, že by se to změnilo. Cítím se neustále unavená a tato únava mě nutí pochybovat o tom, jak žiju, o světě kolem a dokonce o smyslu tvorby hudby nebo umění obecně.

V tomto časově náročném experimentu jsem našla poklidné místo, které chci více pozorovat (možná se zapojí více lidí, zatím není nic jisté).

Slyšíte, jak se v místnosti chvějí bubny, můj hlas ztrácí melodickou linku, dělám chyby v textu, kytara je rozladěná a vše znehodnocuje záznam z telefonu... S těmi chybami jsem v pohodě, protože to je lidské. Chyby jsou lidské, únava je lidská, nedostatek dovedností je lidský, pochybnosti jsou lidské a selhání je taky lidské.

Neexistuje žádné konkrétní poselství. Je to jen jedno malé zrnko v moři písku.

https://www.facebook.com/barbora.hora

https://www.instagram.com/barbora.hora/

 

 

Předprodej: https://goout.net/cs/listky/blind-kunstler-krest+hoste/wqlv/

Koupit vstupenku

Blind Künstler (křest) + Barbora Hora (Grains)
4. 12. 2023 ve 20:00