Koňe a prase + Johuš Matuš

úterý 6. 12. 2022
začátek 20:00

Koňe a Prase
Z Valmezu do velkého světa! Hudba mezi dekádami, hudba mezi úšklebkem a srdečným smíchem, kapela mezi stodolou a sídlištěm. Vznikli před bezmála deseti lety a od začátků, kdy trápili banjo i dětský klavírek, se posunuli k ujasněnějšímu výrazu, který ale nezapomíná na původní hravost. V jejich hudbě se potkávají dětská naivita i přesné observace, humor je stejně tak zbraní jako brněním odrážejícím cynismus současnosti. Vyhlížíme nástupce desky Bramborové hity.
 
Johuš Matuš
Čus držky, vzkázala už před lety výtvarnice a hudebnice Johana Novotná a už tehdy bylo v jejím pozdravu nemalé množství něhy. V nejnovější skladbě Johuš Matuš hostuje i Albert Romanutti z Bert and Friends – což navádí správným směrem poťouchlého, opojného popu, který je zároveň lehce mimózní, ale přesto v pozoruhodném kontaktu s tím, co nás den co den míjí. Doma je stejně tak na AVU jako ve společnosti Ventolina či Midi lidí. Takže na nejlepších adresách pro nevyzpytatelně zábavnou hudbu.
 
PŘEDPRODEJ: Goout (170 / 190 Kč)
Na místě : 220 Kč
 
Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla. Projekt Hudebních cen Vinyla se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Ministerstva kultury ČR, Jihomoravského kraje, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

Koupit vstupenku

Koňe a prase + Johuš Matuš
6. 12. 2022 ve 20:00