Miss Petty + Toyota Vangelis

středa 2. 11. 2022
začátek 20:00

Miss Petty
Koncert, na který rozhodně nepřijde Bruno Ferrari, navzdory tomu, že by tu viděl, slyšel a zažil Mega kozy. Miss Petty je první (a jediná) domácí drag queen, která se vrhla do vod autorské hudby. Aktuálně vydala pulzující EP Slay, na kterém potvrzuje, s jakým gustem a energií se dokáže vrhat do vod hyperpopu a lásky k popkultuře obecně. Skutečná hudba bez předsudků a jedinečný příklad, jak posunout umění dragu o míle dál. Doporučuje deset Slaytiiin z deseti.
 
 
 
Toyota Vangelis
Jeho jméno se objevuje po boku bezpočtu dalších svěžích jmen současné české hudby (Sahareya, Tokyo Drift, Miss Petty a další), on sám se objevuje pod pódiem hromady koncertů a potvrzuje, že hudební nerdství se nezřídka překlápí v jedinečnou autorskou tvorbu. Ve té se nebojí dotýkat společenských témat, v prvé řadě ale generuje mimořádně zábavné tracky. Mezi jeho zásadní zásluhy pak patří, že setrvale stvrzuje autotune jako legitimní nástroj, který rozhodně nebude stárnout tak rychle jako devadesátkové disko. A to ani nezmiňujeme, že Václav Peloušek zakládal Bastl Instruments…
 
 
 
 
 
Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla. Projekt Hudebních cen Vinyla se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

Koupit vstupenku

Miss Petty + Toyota Vangelis
2. 11. 2022 ve 20:00