ZRUŠENO: Orient (křest) + Edúv syn

neděle 30. 10. 2022
začátek 20:00

EDIT: ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ ZRUŠENO, HLEDÁME NÁHRADNÍ TERMÍN
 

ORIENT (křest)

Náš label Kabinet Records se opět rozrůstá. Postupným vydáním singlů Burberry Pie a Haven Left Behind ohlásila pražská kapela Orient novou desku Redwood, kterou 30.10. pokřtí v Kabinetu MÚZ.

LP Redwood s sebou nese obměny jak v sestavě, tak stylu. Svérázná formace Orient prošla personálními změnami a na postu bubeníka uvítala Patrika Šafránka. O basu na nahrávce se pak postaral Ondřej Šponer, kterého ale v živé sestavě nahradí Andrea Rottin. Co se týká stylu, mluví Lukáš Polák o uvolnění prostoru pro tradičnější hudební nástroje na úkor elektroniky. Žánrově nezařaditelná hudba je tak živější a dynamičtější, proměnlivá a neupíná se na tradiční formáty nastolené západní populární hudbou.

Pokud jde o strukturu písní, v průběhu let kapela tvoří se stále podobným rukopisem, který se vyznačuje především množstvím zdánlivě nesouvisejících částí, které nepřinášejí okamžitou katarzi už jen tím, že jejich spojující prvky probíhají v subtilnějších náznacích. Žánrově se Orient popisuje obtížněji pokud jde o jednotnou škatulku, ovšem jmenovitě jsou na nynějším LP ke slyšení syrovější a lakonické postpunkové vokály, psychedelické kytary, krautrockové synťáky nebo i prog-rockové postupy s příznačnou tenzí nerozuzlenosti. Po textové stránce se Orient oproti předešlému debutu dostali z rozervané a nespokojené polohy do relativně smířlivější i rozvážné, nicméně mystická zahalenost je přítomna stále a stejně jako hudba samotná po posluchači vyžaduje náležitou pozornost a trpělivost.

https://www.facebook.com/0r13nt/

https://orient.bandcamp.com/

 

EDÚV SYN

Hlas, který v nočních můrách prohání všechny československé rappery. Edúv Syn se distancuje od cinkání řetězy a počítání peněz. Jeho pojetí trapu pojednává o opravdovém světě a jeho úskalích. Energický rapper je znám za svá nezapomenutelná živá vystoupení a řezavé texty, které se trefují přímo tam, kde to nejvíc bolí. 

https://www.facebook.com/ED%C3%9AV-SYN-376434592907707/
https://eduvsyn.bandcamp.com

 

 

>> VSTUPENKY:

https://goout.net/cs/listky/orient-krest-alba+eduv-syn/qnrp/

 

Koupit vstupenku

ZRUŠENO: Orient (křest) + Edúv syn
30. 10. 2022 ve 20:00