Tamara + Bibione

středa 26. 10. 2022
začátek 20:00

Tamara
„Nezáleží, že jsme celý dny spolu,“ zpívá se ve skladbě Nezáleží od pětice Tamara. Ani ne dvouminutová písnička byla předzvěstí dlouhohrajícího debutu kapely, která si absenci velké desky navzdory dokázala jasně vymezit své teritorium. Lyrický nához může pokračovat do různých směrů – konejšivých, posmutnělých, optimistických, ale i trudných. Jak vrstevnatá může být lo-fi hudba? A může přátelství trvat věčně?
 
 
 
Bibione
Boyband s holkama u kormidla, holky, které se na cestě od plotny na stage uštěpačně smějí všem, kteří dokáží podobné příměry neironicky používat. Hudba Bibione je dravá, neohlíží se doprava doleva, štípe, ale tak nějak hezky. Jako spolužák, který vás šikanuje, ale jen proto, že je do vás tajně zamilován. „Nic už mě netěší,“ lžou Bibione v zábavné skladbě Kafe je kyselý. Výchozími body byly kapely The Maggie's Marshmallows či Orient, za poslední měsíce stihly předskakovat Viagra Boys, objet festivaly Fluff či Transforma, ale i protifašistické festivaly v Německu. Plážová pohodička.
 
 
 
 
 
Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla. Projekt Hudebních cen Vinyla se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

Koupit vstupenku

Tamara + Bibione
26. 10. 2022 ve 20:00