ZRUŠENO: OLDŘICH JANOTA + MARTIN E. KYŠPERSKÝ

čtvrtek 22. 10. 2020
začátek 20:00

VINYLA úvádí:

Oldřich Janota
Nevyzpytatelný a přece tak povědomý. Písničkář a literát Oldřich Janota dokáže přicházet s neotřelými verši na hranici snění a zemitosti, ale takřka pokaždé u toho působí jako blízký přítel, který nám nabízí své vřelé přijetí, ovšem nikoliv už doslovnou, a tedy planou útěchu. Hudební samouk, který před nedávnem vydal knihu Pověsti z Božího lesa, pokouší od začátku své dráhy písňovou formu a působí jako pohádkář, který však bystře pozoruje, co se tady a teď děje okolo nás. Esoterické tóny se proplétají s kořeny zapuštěnými do jedinečných míst, kterým Janota vdechuje život.

http://www.oldrichjanota.com/

 

Martin Kyšperský
Představovat brněnskému publiku frontmana Květů, básníka, kytaristu a herce Martina Kyšperského, je stejně zbytečné, jako vysvětlovat na schodech pražské Sedmičky, kdo je to Kuře. Ať už sólově nebo v domovské kapele, dokáže Kyšperský obalovat do melancholické poetiky i ty nejobyčejnější věci, a ani když se uchýlí k věcným pojmenováním, nepřestává působit jako básník. Básník, který vnímá i ty nejbanálnější výjevy jako dojemné, posmutnělé či krásné. A pokud zrovna nebloudí mořem slov ve své hlavě, chová kočky.

https://poli5.bandcamp.com/album/vlakem



Vstupné: 150 Kč (na místě)

Akce je součástí Průběžného festivalu Vinyla.

Projekt Hudebních cen Vinyla 2020 finančně podporuje Ministerstvo kultury ČR, statutární město Brno a hlavní město Praha.

 

Koupit vstupenku

ZRUŠENO: OLDŘICH JANOTA + MARTIN E. KYŠPERSKÝ
22. 10. 2020 ve 20:00