Five Seconds To Leave + Or

středa 9. 10. 2019
začátek 20:00

Five Seconds to Leave
Je po půlnoci, šapitó festivalu Beseda u bigbítu je plné – a Five Seconds to Leave potvrzují sílu aktuální desky Nina Who Wasn't. Na ní se dříve instrumentální postmetalové trio přiklonilo k písničkám, aniž by ovšem přišlo o lákavé ostří, které bylo s jejich hudbou vždy spojené. Stejně jako nevyzpytatelnost a hlasitost, která zde nefunguje na efekt, ale aby adekvátně podtrhla emocionální sílu stále ještě čerstvého alba. Členy Five Seconds to Leave najdete i v sestavách expresivních Nod Nod anebo blackmetalových Náv – a pokud u nás někdo rozumí všemožným odstínům emocí spojených s tvrdými kytarami, jsou to právě tihle muzikanti.

https://fivesecondstoleave.bandcamp.com

Or
„Hřeje tě nafta, kerosin, koleje a roky!“ Noiserocková trojice Or neplýtvá slovy ani riffy – jejich písničky míří rovnou na dřeň, čím vlídnější muzikanti, tím surovější hudba. Or dotahují do dokonalého extrému (a, ano, extrémní dokonalosti) model kytara – baskytara – bicí a jejich hudba svou opojnou primitivností vzdoruje nejen času, ale i hrozícímu nebezpečí, že by se mohla oposlouchat. Vypadají jako neviňátka a přitom se bavíme s autoritami noise rocku, které jsou doma stejně tak na Fluffu jako ve stínu pražského Kaštanu.

https://ornoise.bandcamp.com

Akce je součástí Průběžného festivalu Vinyla.

Projekt Hudebních cen Vinyla finančně podporuje Ministerstvo kultury ČR, Jihomoravský kraj, statutární město Brno a hlavní město Praha.

Vstupné: předprodej goout.cz 120 Kč / 150 Kč, na místě 180 Kč

http://bit.ly/2jQuRmy

 

Koupit vstupenku

Five Seconds To Leave + Or
9. 10. 2019 ve 20:00