Mc Xander (UK), Cocoman, Ešli

čtvrtek 29. 8. 2019
začátek 20:00

MC Xander poprvé v Brně!
„Je tohle beatbox, nebo a capella?“ ptají se fanoušci po celém světě. Není to vlastně jedno? MC Xander je v první řadě umělec, který si tyká s loopováním. A to takovým způsobem, že budeš zírat s otevřenou pusou… a k tomu samozřejmě tančit! Jeho brněnská premiéra je naplánovaná na 29. srpna v Kabinetu!

MC Xander prorazil se svým debutem už v roce 2010. Deska „Eyeopeness“ ho tehdy katapultovala mezi světovou špičku beatboxingu. Britský muzikant na ní dokázal fanouškům dubu, reggae a drum and bass, že k sebevíc promyšlené produkci ve výsledku stačí jen mikrofon a pár efektů. Jeho hudba nezná syntezátory, což rozhodně nebývá u elektroniky zvykem. Xander si směle vystačí jen se zpěvem, rapem a beatboxem!

Hudební publicisté z celého světa hodnotí tvorbu MC Xandera jen pomocí superlativ. Tomuto jedinečnému zjevení na alternativní elektronické scéně přidává plusové body i fakt, že pochází z africké Keni. Spiritualita, která Xanderovu tvorbu protíná skrz na skrz, tak rozhodně není předstíraná. Na pódiu často působí jako africký šaman, který dorazil z budoucnosti či paralelního vesmíru a publiku nikdy netrvá moc dlouho propadnout jeho hypnotickým rytmům. Obzvlášť když je umělec kombinuje s nekompromisním rapem a loopovanými vokály!

Představit svou poslední desku „Hymns“ dorazí MC Xander už 28. srpna do Cross Clubu v Praze a 29. srpna do Kabinetu Múz.

Koupit vstupenku

Mc Xander (UK), Cocoman, Ešli
29. 8. 2019 ve 20:00