Khidja (RO)

pátek 8. 12. 2017
začátek 21:00


#muzik
- s podporou Ministerstva Kultury České republiky a Statutárního města Brna

 

KHIDJA
Malka Tuti, Bahnsteig 23, Hivern Discs 

Pokud se zajímáš o aktuální elektronickou hudbu, určitě ti neuniklo jméno KHIDJA. Tito dva mladí talentovaní kluci přijedou navázat na zvuk, který u nás v listopadu prezentovala Borusiade (coméme/ro). Právě s ní se podílí na výkvětu nové rumunské vlny.

Je nemožné vyjádřit jejich sety názvem jednoho, či dvou stylů. Už jen jejich jméno je odkazem na multižánrového umělce 70. let Mandrill a jeho stejnojmennou skladbu Khidja. A přesně taková je i jejich tvorba. Obsahuje pestrou směs prvků soulu, jazzu, disca, funku, ale třeba i punku, nebo acidu. To celé v rytmu pomalého, podmanivého techna, okořeněné Asií a středním Východem a obalené typickou rumunskou temnotou. Jednoduššeji by se jejich zvuk dal pojmenovat filmovým žánrem - drama/horor. Jejich sety jsou totiž vždy rozmanité a tvoří příběh. Nikdy se tak nedrží celou noc v jednom tempu a nebojí se zajít i hluboko pod 100 bpm. Velmi aktuální a velmi chutné!

Vlastními jmény Andrei Rusu a Florentin Tudor se potkali na střední škole, kde narazili na svůj podobný hudební vkus a následně začali formovat klubovou scénu v Bukurešti. Kromě djingu se od počátku věnují i produkci, která je stejně organická jako jejich sety. K produkci používají staré analogové synthy, což přispívá k jejich charakteristickému syrovému zvuku. V roce 2010 vydali ve vlastním nákladu první album. V současnosti jim vychází singly a remixy na labelech jako je např. Malka Tuti, Bahnsteig 23, nebo Hivern Discs, který patří John Talabotovi. Není tedy divu, že jejich vinyly hraje třeba Vladimir Ivkovic, Lena Willikens, nebo Borusiade. Jsou žádaní po celém světě, tak neváhej a přijď si poslechnout jak zní svěží zvuk z Rumunska!

Celou noc doplní v tuzemsku známý MILAN KROUTIL, PDCH, PSJ.

150/200kč

Koupit vstupenku

Khidja (RO)
8. 12. 2017 ve 21:00